Kapten Kryp, Tempus & planetskötarna

Ett färgsprakande äventyr med tidsmaskinen Tempus som tar med publiken på en interaktiv resa runt jorden. Kapten Kryp spelar på olika instrument och sjunger sina låtar om prunkande skogar och makalösa djur han mött. Nära möten med livs levande insekter och blötdjur från olika världsdelar blandas med spännande rekvisita och fakta om naturen. En teaterföreställning med fokus på att skapa en mer hållbar värld, där alla får chansen att bli planetskötare!

 

Fakta om föreställningen:

Speltid: 50 minuter.

Publik: Max 50 st.

Passar för åldern 5-10 år.

Scenmått: ca 4 x 4 m.

Byggtid: 3 timmar

Nedmontering: 2 timmar

Sittplats: Jag tar med trasmattor och kuddar som publiken kan sitta på.

Pris: 10 000 kr per föreställning. Därefter 8000 kr per föreställning förutsatt att all rekvisita kan vara kvar uppställt i rummet. Kostnad för resa tillkommer med 11.50 kr/km.

Kontakta mig om du vill ha mer information eller en offert.

Föreställningen ingår i  kulturkatalogen väst, vilket innebär att det finns möjlighet att ta del av en 50-procentig subvention för föreställningen och hela resekostnaden. Ta kontakt med din kommuns kultursamordnare för att se om din verksamhet kan ta del av arrangörsstödet. För mer information och kontaktuppgifter till Västra Götalands kultursamordnare klicka på följande länk :

https://www.vgregion.se/f/kulturutveckling/regional-utveckling-och-tjanster/barn-och-unga/kulturkatalogen-vast/det-regionala-arrangorsstodet/

Förskolor och skolor kan ansöka om skapande skola-pengar från Kulturrådet. All information om hur ansökan går till hittar du på Kulturrådets hemsida :

http://www.kulturradet.se/sv/Skapande-skola/

När Tempus visar närbilder på olika insekter kan det bli riktigt klurigt! Vad är det här för ruskigt monster? 

Nej, det är ju inget monster! Det är bara ett av Kapten Kryps husdjur, en vandrande pinne som heter Phasmida Madigan.

Vi leker gissa djuret och lär oss hur många ben en tusenfoting kan ha som mest.

Publiken träffar den Väsande kackerlackan, en av världens tyngsta kackerlacksarter som lever på Madagaskar.

Kapten Kryp i Bettan

Resan börjar inte så bra, bilen brakar ihop så Kapten Kryp får fortsätta färden med hjälp av en lastcykel.

Tidsmaskinen Tempus har många olika finesser, med hjälp av sin projektor visar den bilder och video från resan för publiken.

Att ta hand om en tiger eller några paddor är oftast inget problem för en gammal djurskötare. Men hela planeten! Det är en stor utmaning och kaptenen behöver hjälp från publiken. Alla får ett klistermärke mot reklam med sig hem, som de kan börja förändra världen med direkt. Kanske någon i publiken också vill bli planetskötare? Jaaa! Ropar alla i kör.