Cykelevent med Kapten Kryp

Vår miljö har mycket att vinna på om vi kan ersätta de korta bilresorna med pedalkraft. På Kapten Kryps cykelevent får alla prova hur enkelt och roligt det är att cykla med lastcykel! Med rätt sort kan man lösa mycket av vardagens logistik. Passar för alla åldrar.

Information och priser:

Eventets längd: 3 timmar.

Publik: Inget maxtak.

Passar för alla åldrar.

Plats: Gärna stor öppen asfalterad yta.

Pris: 25 000 kr. Kostnad för resa tillkommer med 11.50 kr/km

Ingen el behövs.

Riggningstid: två timmar. Nedmontering: två timmar.

Cykelevent med Kapten Kryp ingår i  kulturkatalogen väst, vilket innebär att det finns möjlighet att ta del av en 50-procentig subvention och hela resekostnaden. Ta kontakt med din kommuns kultursamordnare för att se om din verksamhet kan ta del av arrangörsstödet.

För mer information och kontaktuppgifter till Västra Götalands kultursamordnare klicka på följande länk :

https://www.vgregion.se/f/kulturutveckling/regional-utveckling-och-tjanster/barn-och-unga/kulturkatalogen-vast/det-regionala-arrangorsstodet/

Förskolor och skolor kan ansöka om skapande skola-pengar från Kulturrådet.

All information om hur ansökan går till hittar du på Kulturrådets hemsida :

http://www.kulturradet.se/sv/Skapande-skola/

Stora som små får prova på hur det är att transportera saker med hjälp av pedalkraft. Testa slalombanan för att se hur svängradien fungerar på en lastcykel. Vi ordnar med hjälm till alla som vill prova lyckan.

För vuxna som är från länder där cykeln inte är ett naturligt val som ung kan det vara ett stort steg att våga ge sig upp på sadeln, men med en trehjulig lastcykel är det stabilt och busenkelt att lära sig.

Det finns många modeller på marknaden och det kan vara en djungel att hitta rätt. Kapten Kryp har cyklat på flera olika under åren och ger råd om vad man ska tänka på vid val av cykel.

Sist men inte minst: skeppohojen! Kapten Kryps amfibiefordon som kan korsa hav, men även ta sig fram fint på land. Utrustad med periskop och en hel del andra finesser som alla får chans att undersöka!